Трудова борса за студенти и ученици ще се проведе в Добрич

ВУМК организира трудова борса за студенти и ученици. Престижни компании от Германия, Испания, САЩ, Русия, Гърция и България ще набират персонал за летния сезон. Събитието е отворено и за ученици и студенти от други висши училища.

Трудова борса за студенти и ученици ще се проведе в Добрич

Висше училище Международен колеж организира кариерно изложение, на което ще присъстват фирми в областта на туризма и бизнес услугите от България и чужбина.



Работодателите ще избират на място бъдещи свои служители за предстоящия летен сезон.

Трудовата борса ще се проведе в понеделник (9 февруари) от 10 часа в сградата на ВУМК, зала 203.

Мениджърите на 14 компании идват специално заради студентите на Международен колеж, но от там съобщават, че събитието ще бъде отворено също за студентите на други висши училища и ученици над 18-годишна възраст, които са в Добрич в този момент.

Задължителните изисквания за участие в трудовата борса са външен вид, подходящ за интервю с работодател и владеене - говоримо, на английски или немски език.

Същия ден ВУМК организира и презентации за интересуващите се от обучение във висшето училище.

"Задължителна част от обучението в Международен колеж е летен стаж по специалността, като по-голяма част от студентите избират да придобият практически опит във водещи фирми в чужбина. Възпитаниците ни завършват с близо една година работен опит. Стремим се да помогнем на студените в избора на компания, затова всяка година организираме подобни събития, това е първото за 2015 г. Планирали сме поне още 3, на които ще има и компании, опериращи в областта на Информационните технологии", сподели Петя Петрова - ръководител на Кариерния център към висшето училище.