Премиера в добричкия театър

Спектакълът "Живите от мъртвата махала" от Петър Анастасов ще бъде поставен премиерно от Драматичен Театър "Йордан Йовков" на 14 април (четвъртък) от 19 часа.

Премиера в добричкия театър

Режисьор на постановката е Георги Кайцанов, а в нея участват актьорите от добричкия театър.


 

„Живите от мъртвата махала" на Петър Анастасов е една от малкото съвременни пиеси, които смело и безкомпромисно разкриват съкровените причини за кризата на съзнанието в днешното българско общество. Цяло поколение икономически емигранти, кой завинаги, кой в търсене на временна работа, изтекоха от страната ни за последните 20 години. Изведнъж българинът се осъзна стъпил на два различни континента едновременно, разкъсан между държавите, раздвоен между мечтите и носталгията, подгонен от нуждата, воден от илюзиите, уплашен от неизбежните разочарования. И открива колко е трудно да се върнеш у дома.

 

Още едно представление могат да гледат добричлии тази седмица в ДТ "Йордан Йовков". Моноспектакълът „Лалугер” на Николай Урумов ще се играе на 16 април (събота) от 19 часа. Текстът е на Александър Урумов, а постановката на Юрий Дачев. Лалугер е съвеместна продукция на ДТ „Йордан Йовков” - Добрич и Театър на българската армия – София

 За покупка на билети и информация за двете представления може да посетите новия билетен център до главния вход на театъра.