В Художествената галерия продължават заниманията с деца

И през пролетта в Художествена галерия – Добрич активно продължават заниманията с деца от различни възрасти и групи. Творческите проекти са съобразени с желанията, интересите и възрастта на малчуганите и с различните теми и възможности, които предоставят Цветница и предстоящия светъл християнски празник – Великден.

В Художествената галерия продължават заниманията с деца

Пъстри цветя и яйца, сътворени от малките художници от детски градини и училища, ще изпълнят с живот и празнична атмосфера залите на галерията и през месец април. Сред  вдъхновяващите платна на вече утвърдени майстори, децата с радост и лекота ще  пресъздават своето настроение  в цветове.  


           

На 12.04 от 11.00 ч. своя празник ще споделят деца от ЦДГ № 20. В пъстрата подготовка за Великден ще се включат и деца от съседна Турция и от Полша. На 13.04 от 17.00 ч. деца и родители от детски клуб „Мариана” ще изработят цветен параван в хактерната за сезона техника на колажа и пъстри пролетни цветове. На 14.04 от 10.00 ч. в галерията ще гостуват малчуганите от ЦДГ №24, които ще изрисуват големи великденски яйца. В страстната седмица творческите си умения  в няколко последователни посещения ще изявят и децата от ОУ „Христо Ботев” и ОУ „Хр. Смирненски”.

 

Екипът на галерията благодари на своите малки приятели и техните ръководители за активността и желанието за съвместна работа и отправя покана към всички малчугани, родители и педагози да споделят  празничните детски вълнения с тях.