Граждани започнаха пролетното почистване в кварталите

Живущите в Балик бл. 19 днес почистиха околоблоковото пространство.

Граждани започнаха пролетното почистване в кварталите

В акцията участваха десетина човека, всички от вход А на Балик 19. Инициативата е на двама млади добричлии - Калоян Стоянов и Гергана Асенова. Хора от всички възрасти се включиха в акцията по почистване, включително и двама седемдесетгодишни пенсионери. Бе почистен целия район около блока и най-вече залените площи в посока околовръстния път, които явно за някои недобросъвестни граждани служат за изхвърляна на боклука. 


 

Инициативата е традиционна за Балик 19 и се провежда всяка пролет. Гражданите, които се включиха, споделиха, че знаят за предстоящите инициативи на Община Добрич, Ротари клуб и БТВ за почистване на града, но са ги изпреварили за да използват хубавото време днес.

 

Живущите в Балик 19 имат желание да облагородят района като засадят дръвчета и ще потърсят съдействие от местната власт и за тази добра кауза.

 

Живущите от Балик 19 сами са подсигурили необходимите за почистването инструменти - чували, ръкавици и др.Живущите от Балик 19 сами са подсигурили необходимите за почистването инструменти - чували, ръкавици и др.

Калоян Стоянов - един от организаторите на днешното почистване в раойна на бл.19Калоян Стоянов - един от организаторите на днешното почистване в раойна на бл.19

 

70 годишни пенсионери се включиха в почистването 70 годишни пенсионери се включиха в почистването