Министър Кралев: Милица Мирчева е герой, тя направи нещо изключително

Министърът на спорта се надява успехът на Милица Мирчева да запали повече деца за леката атлетика. 20-годишната атлетка от Добрич спечели сребърен медал на Европейското първенство по кроскънтри в Самоков. Тя се класира втора при състезателките до 23 години.

Министър Кралев: Милица Мирчева е герой, тя направи нещо изключително

"Милица Мирчева направи нещо невероятно. Нямах очаквания за толкова блестящо представяне от нейна страна, защото конкуренцията във възрастовата група на девойките под 23 години беше огромна", каза министърът на спорта Красен Кралев след отличното представяне на добричлийката Милица Мирчева, която спечели сребърно отличие за България на Европейското първенство по кроскънтри.


"Ще бъда изключително щастлив, ако повече български деца са гледали това състезание и са се запалили от успеха на Милица. Тя е герой, направи нещо изключително. Дано има повече последователи в атлетиката, защото напоследък успехите ни там са оскъдни. Всеки добър резултат и всеки медал ни е ценен", подчерта министърът на спорта.

Според Красен Кралев провеждането на Европейското първенство по кроскънтри в България е изключителен престиж за страната ни, защото в състезанието участват близо 500 атлети от 35 държави, а над 10 телевизии го излъчват в цяла Европа.

Специално искам да благодаря на министър Кралев, който се включи изключително активно и помогна много за адекватното провеждане на състезанието, за да може организацията да съответства на нивото на такова първенство, каза председателят на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов.