Ремонт на електропровод осигурява по-стабилно електрозахранване в 3 балчишки села

Ремонт на електропровод осигурява по-стабилно електрозахранване на над 500 домакинства в балчишките села Царичино, Гурково и Тригорци.

Ремонт на електропровод осигурява по-стабилно електрозахранване в 3 балчишки села

Жителите на селата Царичино, Гурково и Тригорци в община Балчик посрещат зимата с по-стабилно електрозахранване, след като електроразпределителното дружество Енерго-Про Мрежи ремонтира въздушния електропровод, който захранва с електричество района. Екипите на компанията смениха изолаторите на двадесет стълба с нови силиконови. При тях много рядко възниква пробив на изолацията, в резултат на което електропроводът много по-рядко аварира. Монтирани са и нови метални конзоли, които са много по-здрави и устойчиви на атмосферни влияния. Рехабилитираното трасе от електропровода, който започва от подстанция Балчик, е с дължина около 1200 метра. С подмяната на старата изолация на съществуващата въздушна мрежа ниско напрежение се осигури на над 1100 жители в трите села надеждно електрозахранване през идващия зимен сезон.



Изводът захранва и помпена станция „Гурково“, която е много важна за водоподаването на град  Добрич. Продължително изключване на електропровода поради авария би затруднило водоподаването на близо 94 000 жители на града. Рехабилитацията на този участък ще намали значително вероятността от възникване на повреди по извода.