Коледен базар от събота в Добрич

Традиционно и тази година, от 6 декември на площад "Демокрация" Община град Добрич организира Коледен и Новогодишен базар. За празничният дух и атмосфера на нашите съграждани до 4 януари включително ще се грижат ресторантьори, хлебари и сладкари, производители и търговци на играчки и сувенири, занаятчии и художници.

Коледен базар от събота в Добрич

Общинският Коледен базар през годините се утвърди като събитие, на което всеки може да намери подходящите и уникални подаръци и изненади за своите близки и приятели по случай празниците. Тази година изборът ще може да се направи сред ръчно изработените бижута и сувенири от над 30 вида естествени полускъпоценни камъни с авторски дизайн от ателие „Дайра”- София, богатия асортимент от сувенири и изделия за бита от камъшит от Силистра, бижута от полимерна глина и ръчно изработени празнични свещи от талантливи добрички занаятчии, представлявани от Бизнес център – Добрич, авторски картини на добричкия художник Николай Ханзъров и богатия асортимент от детски играчки и сувенири.

Усещането за празник ще бъде подсилено от кулинарните вкусотии и изненади, поднесени от Международен колеж – Добрич и местен майстор-хлебар – традиционна българска скара и празнични ястия, съчетани с подбрани напитки, автентични коледни сладкиши, погачи и разнообразни тестени изделия.

Ще участват и младежките работници и ромските медиатори от Младежки център Добрич, които са замислили различни прояви и изненади за посетителите. На техния щанд ще бъдат разкрити: работилница за коледни подаръци, която ще работи на принципа „направи, остави и си вземи“; виц кабина, в която всеки посетител ще може да разкаже забавен виц и най-добрите ще бъдат излъчвани по регионалните медии; на входа ще бъде окачено табло, на което всеки може да напише своето Коледно и новогодишно пожелание.

Да посрещнем Рождество Христово с магията на Коледните песни, с усмивка и настроение, заредени от автентичността и индивидуалността на българските занаятчии и опиянени от аромата на прясно изпечени сладкиши, хляб и вкусна храна, поднесени от участниците в общинския Коледен базар, призовават от Община град Добрич.