Два екипажа от Добрич ще участват в най-тежкото офроуд състезание в България

Трудността на състезанието предизвиква интереса и на пилоти от чужбина. 6 държави ще имат представители тази година. Надпреварата край Шумен ще е първата за екипажа на АСК Добрич "Offroad Team The Kids" - Деян Давидов и Валентин Георгиев с Нисан Патрол след първото място на тридневния "Networx 2014 Offroad празник - Предизвикателството" в Русе в средата на ноември.

Два екипажа от Добрич ще участват в най-тежкото офроуд състезание в България

"4х4 Шумен 2014" - най-тежкото офроуд състезание в стил Трофи в България, ще се проведе от утре до неделя (5-7 декември). Това е 14-то поредно издание на престижното състезание. То е с много големи традиции в родния автомобилен спорт и се слави като добър урок за всички състезатели, които именно в Шумен разбират какви са истинските възможности на автомобилите им и на екипажа. Организатор е Офроуд клуб Шумен 4х4.



Шуменските състезания са известни с трудните и технични трасета.

Класовете, в които ще се състезават екипажите, са Майстор, Калфи и Турист. Официално над 40 екипажа към този момент са подали заявки за участие. Никое друго състезание в България не привлича толкова много чуждестранни състезатели. Най-многобройни са екипажите от Румъния - 20. Останалите участници са от България - 17; Турция - 8; Гърция - 1; Албания+Австрия - 1.

Състезателните дни са три. В петък първо ще се проведе навигационен етап - около 60 км. Вторият състезателен етап ще бъде нощен - той ще стартира в 19.00 часа и ще бъде закрит в 21.30 часа, като дължината му е около 30 км. В съботния ден следва отново навигация с около 40 км. интересни за навигаторите азимути. В неделя тези екипажи, които са достигнали до старта на последния състезателен ден, ще карат затворен маршрут тип "Италианско преследване" с елиминации.

Екипажът на АСК Добрич Деян Давидов/Валентин Георгиев ще се състезава в клас Калфи, в който миналата година зае 6-та позиция в генералното класиране. "Offroad Team The Kids" е амбициран за ново добро представяне след като съвсем наскоро достигна до първото място на силната офроуд надпревара край Русе. Основната ни цел е да завършим и трите дни, защото и това си е голямо предизвикателство в Шумен, но същевременно и ще се борим да влезем в тройката, заяви пилотът Деян Давидов.

В същия клас ще се състезава още един екипаж на АСК Добрич - Диан Пенев/Ангел Владимиров със Сузуки Витара.

Вижте кадри от миналогодишната надпревара край Шумен: