Уникалните картини на Гълъбина Славова ще бъдат изложени в Добрич

Нетрадиционни картини, единствени по идея не само у нас, но и въобще в света, ще представи в родния си Добрич талантливата млада художничка Гълъбина Славова. www.dobrichonline.com ви запозна в началото на март с творчеството й, както и с първата й изложба, която се проведе в София. В интрервюто за www.dobrichonline.com тогава Гълъбина Славова сподели, че се гордее, че е от Добрич и много иска да реализира изложбата и тук. Предстоящата изложба се осъществява със съдействието и подкрепата на нашата медия.

Уникалните картини на Гълъбина Славова ще бъдат изложени в Добрич

Нестандартното е, че всичките 12 картини, включени в експозицията, са рисувани върху черупки от яйца. Идеята е уникална, тъй като досега черупките никога не са били използвани за създаване на платно. В една от творбите е използван и ориз.

В петък (8 април) от 13.00 часа в Добрич ще бъде открита изложбата ”Моята живопис върху черупки”. Домакин е Висше Училище Международен Колеж, а организатор и инициатор на това събитие е сайтът www.dobrichonline.com, който подкрепи желанието на художничката да представи творчеството си и в родния Добрич. През март картините бяха изложени във Френския културен институт в София и предизивкиха сериозен интерес. След столицата, сега изложбата ще може да бъде видяна и в Добрич.


 

Гълъбина Славова е свързана с изобразителното изкуство от съвсем мала. Още на 7 години тръгва на уроци по рисуване при Тодор Балев. Тя завършва средното си образувание в СОУ „Дора Габе” – Добрич с профил „Изобразително изкуство”, а висшето във ВСУ „Любен Каравелов” със специалност Строителство на Сгради и Съоръжения. В момента Гълъбина работи като гримьор в ТВ 7.

 

Картините ще бъдат изложени във фоайето на ВУМК - Добрич до края на април.