Полицията отне 6 книжки и спря от движение 2 коли при двучасова операция на пети километър

В рамките на два час бяха проверни 98 коли. Още сред първите 5 имаше трима нарушители. Служители на сектор "Пътна полиция" при ОД на МВР - Добрич проверяха за правоспособност и техническа изправност на колите – състояние на гумите, чистачките, фаровете. Следеше се за употреба на алкохол и упойващи вещества, използването на обезопасителни колани, валидност на документите.

Полицията отне 6 книжки и спря от движение 2 коли при двучасова операция на пети километър



От 14.00 до 16.00 часа днес в района на 5-ти километър, по пътя Добрич - Варна, се проведе специализирана полицейска операция по метода на широкообхватен контрол. При този така наречен холандски модел на проверка колите не се спират произволно или поради определени съображения, а при освобождаването на екип веднага се спира следващият автомобил или цялата колона. Това бе петата операция по метода на широкообхватен контрол в Добрич от началото на този месец.


Общият брой на проверени моторни превозни средства днес е 98. Констатирани са 22 нарушения на Закона за движение по пътищата, съставени са 8 акта и 5 глоби с фиш, отнети са 6 книжки, а 2 коли са спрени от движение. Седем автомобила са били технически неизправни, два са били без винетни стикери, един автомобил е бил без задължителна застраховка Гражданска отговорност, при седем са констатирани други нарушения.


Днешната полицейска операция е част от провеждащата се през целия ноември акция "Зима".


От 1 ноември до 17 ноември в област Добрич са проверени 311 МПС. Съставени са 140 акта и 120 глоби с фиш, а 25 са автомобилите, спрени от движение. Констатирани са 5 коли с разкъсани или износени гуми и 41 нарушения, свързани с неизправност на осветителните системи и сигнализация.