Екипаж от Добрич спечели офроуд състезанието в Русе (видео + снимки)

Екипажът на АСК Добрич "Offroad Team The Kids" - Деян Давидов и Валентин Георгиев с Нисан Патрол, спечели традиционното офроуд състезание в покрайнините на град Русе.

Екипаж от Добрич спечели офроуд състезанието в Русе (видео + снимки)


Тридневната надпревара "Networx 2014 Offroad празник - Предизвикателството" се състоя в края на изминалата седмица, от 14 до 16 ноември. Състезанието се проведе за пета поредна година и събра пилоти от цяла България. Джиповете бяха разделени в три класа - Рали "R", Трофи "А1" и Трофи "А2".


Шампион в А2 стана най-младият екипаж в Русе - Деян Давидов и Валентин Георгиев от АСК Добрич. В този клас участваха общо 15 екипажа.


Първият ден, петък, включваше два етапа. "Offroad Team The Kids" се движеше първи до 50-ия километър от общо 80-те на първия етап, но заради грешка в роудбука /пътната книга/ финишира 3-ти. В нощния етап обаче добричлии бяха най-добри и оглавиха общото класиране след първия ден с преднина пред следващия от 10 минути.


Втория ден трасето беше разнообразно - дълги прави, гористи местности, коловози, изкачвания, което се понрави на екипажа от Добрич и той отново финишира първи. Така "Offroad Team The Kids" натрупа аванс от цели 30 минути пред втория, на база времената от първия и втория ден.


В третия състезателен ден се проведе италианско преследване, при което два джипа стартират в различни коридори и карат за време. Младият екипаж от Добрич, който вече бе почти сигурен шампион, заложи на сигурността, но дори и без да поема рискове отново се нареди сред най-добрите за деня, като даде четвърто време.


Това бе напълно достатъчно на Деян Давидов и Валентин Георгиев, за да спечелят офроуд състезанието край Русе и да се приберат в Добрич с шампионската купа, което бе й тяхната цел.


Видео от бордовата камера на джипа им: