Община Добрич организира Еко седмица под мотото Да почистим нашия град

И тази година Община Добрич призовава гражданите да се включат в пролетното почистване на града, което ще започне на 11 април и ще продължи до Деня на Земята – 22 април. За тази цел са изпратени покани до всички институции и по–големи фирми с апел да почистят прилежащите си площи и пространства.

Община Добрич организира Еко седмица под мотото Да почистим нашия град

За удобство на гражданите Община Добрич осигурява транспорт, който в рамките на кампанията може да бъде заявен на телефони: 058 – 604 573 или 058 – 601 207. В отделните райони на Добрич гражданите започнаха вече да почистват междублоковите си пространства и залените площи.


 

Фирмата, ангажирана със сметопочистването „А. С. А България” ЕООД  в момента извършва метене, измиване на основните пътни артерии в града и централна градска част, почиства уличните регули от струпаните наноси през зимния период, както и хоризонталните линейни отоци.

 

Общинското предприятие „Устойчиви дейности и проекти” се грижи и почиства зелените площи и разделителните ивици на булевардите, в централна градска част, както и площи в жилищните комплекси  «Балик», «Строител», «Югоизток».

 

Училищата и детските градини, които са най–активни в пролетното почистване, ще се заемат с дворовете, прилежащите пространства и местата за обществено ползване около учебните заведения, както и градския парк по предварително изготвен график.

 

Извозването на отпадъците ще се извършва от «А.С.А България». Резултатите от пролетната кампания «Да почистим нашия град» ще бъдат обявени на 21 април, когато ще бъдат раздадени награди на отличените участници.

Община Добрич апелира: Нека от 11 до 22 април заедно да почистим района около дома си, да се погрижим за детските площадки, за училищните дворове и местата за отдих, за да направим Добрич по-приятно и уютно място за живеене.