Синът на наш дипломат въртял търговия с дрога в Ню Йорк

Син на наш дипломат е обвинен, че е изградил "империя" за търговия с марихуана в Ню Йорк, съобщи вестник "Ню Йорк пост",цитиран от "24 часа", като се позовава на прокурори.

Синът на наш дипломат въртял търговия с дрога в Ню Йорк

Яни Тасев, 28-годишен специалист по икономика и син на бившия български заместник-финансов министър и някогашен дипломат Стамен Тасев, използвал своите бизнес умения, за да изгради незаконна мрежа за търговия с марихуана, твърдят федерални прокурори от Бруклин, цитирани от "Ню Йорк пост".


 

Неговата мрежа прекарала над 1000 килограма силна марихуана през границата с Канада, използвайки граничната зона в резервата "Сейнт Реджис", в който живеят индианци от племето Мохок, пише "Ню Йорк пост".

Срещу Стамен Тасев, който е работил в българското консулство в Ню Йорк, няма предявени обвинения и според властите той не е участвал в незаконни дейности.

 

Адвокатът на Яни Тасев - Гаспар Кастийо младши твърди, че клиентът му е невинен и ще оспорва обвиненията, отбелязва "Ню Йорк пост", цитиран от БТА.

 

Тасев е бивш заместник министър на финансите по времето на Милен Велчев от 2003 до 2005 г. Преди това е бил търговски представител на страната ни в Ню Йорк.


Източник: 24 часа