10 хвърлячи от Добрич ще се борят за медалите на турнир във Варна

СКЛА "Добруджа 99" ще участва с осем юноши и две девойки на турнира по хвърляния.

10 хвърлячи от Добрич ще се борят за медалите на турнир във Варна

На 1 ноември, събота, на спортен комплекс "Локомотив" във Варна ще се проведе третото издание на "Мемориал Огнян Илиев". Състезанието се организира от местния клуб "Черно море - Атлетик" и Българска федерация по лека атлетика. Традиционният вече турнир по хвърляния в памет на треньора Огнян Илиев е за юноши и девойки - под 16 години, младша и старша възраст. Заявки са участие са подали силни школи от цялата страна.


СКЛА "Добруджа 99" - Добрич ще участва с 10 хвърлячи. При юношите младша възраст атлетите от Добрич са седем - Николай Петров на гюле и диск, Георги Димов на гюле и диск, Никола Михов на чук и гюле, Михаил Михалев на гюле, Никола Панталеймонов на чук, Георги Гюров на гюле и диск, Константин Христов на диск. При старшата възраст Михаил Димитров ще се състезава в дисциплината хвърляне на чук. Силната добричка школа ще бъде представена и при дамите. При девойките младша възраст Екатерина Върбанова ще участва на диск, а при старша възраст - Гергана Миленова на чук. Всички те се подготвят по програма и методика, изготвена за тях от Галин Костадинов, който от септември е треньор в Дубай, но продължава да помага на талантливите добрички спортисти. Трима от тях работят на място и с лични треньори. На Георги Димов и Николай Петров им помага бившият национален шампион и участник на европейско първенство Мирослав Костов. Михаил Михалев ежедневно тренира под ръководството на треньора Димитър Димитров.

Припомняме, че на първото издание на "Мемориал Огнян Илиев" през 2012 година хвърлячите от Добрич спечелиха 9 медала - 2 златни, 3 сребърни и 4 бронзови. Още по-впечатляващо беше представянето им на следващата година. Тогава хвърлячите на СКЛА "Добруджа 99" подобриха два национални рекорда и завоюваха общо 10 отличия - 4 златни, 3 сребърни и 3 бронзови. За съботния турнир добруджанци отново са сред основните фаворити за титли и медали.