ГЕРБ на преговори с БСП в неделя сутрин; Първият сняг блокира България

Арестуваха ултраси с мачете и самурайски меч; Жертвата в катастрофата между Айтос и Карнобат е момченце на 4 месеца

ГЕРБ на преговори с БСП в неделя сутрин; Първият сняг блокира България

24 часа

Шеф в “Гугъл” скочи от 41 км височина

Топмениджър в “Гугъл” подобри без много шум световния рекорд на австриеца Феликс Баумгартнер по скокове с парашут от стратосферата. 57-годишният Алън Юстас направи постижението си над Розуел в щата Ню Мексико, съобщи Би Би Си.

Вицепрезидентът на “Гугъл” по разработките се издигнал на височина от 41,4 км в специална капсула, прикрепена към напълнен с хелий въздушен балон. Достигайки до стратосферата за около два часа и половина, Юстас останал там няколко минути, след което скочил, развивайки 1322 км/час, като счупи бариерата на звука. На височина от 5,5 км е бил отворен парашутът. Целият скок е отнел около 4,5 мин.

Скокът на Юстас подобри с над 2 километра досегашния рекорд, поставен през 2012 г. от австриеца Феликс Баумгартнер, който скочи от 39 км.



24 часа

Жертвата в катастрофата между Айтос и Карнобат е момченце на 4 месеца

Момченце на 4 месеца е загинало в пътния инцидент по пътя между Айтос и Карнобат. Зад волана е бил 26-годишният Левент Гази, който е син на кмета на с. Манолич, съобщиха запознати.

По първоначални данни той е предприел изпреварване и при прибирането в собственото си платно е загубил контрол върху колата, вероятно заради мократа пътна настилка. Автомобилът се е завъртял, излязъл е от пътя и се е ударил със задната си част в дърво.

Труд

ГЕРБ на преговори с БСП в неделя сутрин

ГЕРБ и БСП ще се срещнат в неделя сутрин в Народното събрание на втори преговори за бъдещото правителство. Срещата на лидерско ниво ще се проведе на неутрална територия, каквото условие поставиха от БСП по-рано. Представителите на двете формации ще разговарят в 9 часа сутринта, а по-късно на „Позитано“ 20 социалистите ще имат Национален съвет на партията, съобщава БГНЕС.

ГЕРБ вече проведе втори тур на преговори за формиране на стабилно мнозинство и бъдещ кабинет с представители на Реформаторския блок, Патриотичния фронт и АБВ. Срещите се проведоха в централната на партията в НДК, като първи отидоха лидерите на партиите от Реформаторския блок.

Монитор

Първият сняг блокира България

Първият сняг, който в различните части на страната едва надхвърляше 20 сантиметра, блокира половин България. Само за едно денонощие Хасково се оказа под вода, всички високопланински проходи бяха затворени, редица катастрофи станаха в София, в Бургас беше обявено бедствено положение. Лошото време остави и хиляди без ток. В Троян бяха прекъснати пет въздушни електропроводни линии, заради които 14 хил. абонати останаха на тъмно. В Самоков имаше две аварии, които засегнаха над 7 хил. души. В района на столицата също имаше проблеми с тока и то най-вече в баровските квартали Драгалевци, Сименово и Панчарево. Традиционните закъснения на градския транспорт също не липсваха и тази години, въпреки че снегорините в столицата започнаха работа още от рано сутринта. По разпореждане на министър Йордан Бакалов и главния секретар на МВР Светлозар Лазаров в Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” вчера беше сформиран оперативен щаб. Той ще организира и координира действията на структурите на МВР и общините за реагиране при усложнената метеорологична обстановка.

Монитор

Арестуваха ултраси с мачете и самурайски меч

Полицията в София предотврати истинско клане, след като залови преди вечното дерби множество хладни оръжия, сред които мачете и самурайски меч! Невероятната находка била намерена в група от фенове, претърсени на спирка в ж.к. „Младост”. 47 мъже, които организирано тръгвали към Националния стадион „Васил Левски” към 11.30 вчера събудила подозрение в полицейските патрули, разставени из цяла София. Те извършили проверка на лицата и установили, че претърсваните притежават редица хладни оръжия, мачете, меч, ножове, дори точилки. Всички те били отведени в столично РУП. По-късно са задържани още 7 души, които носели забранени предмети и вещи, сред които самоделни бомбички, факли и спрейове. Те също са отведени към столични управления на полицията. По време и след срещата също имаше прибрани фенове поради различни причини.