Нови тротоари, улици и пътища в Тервел

Полагат се нови тротоари в централната част на град Тервел. Средствата се осигуряват чрез общински проект по Програма за развитие на селските райони (ПРСР), съобщават от местната администрация.

Нови тротоари, улици и пътища в Тервел

Празникът на града, Гергьовден, е крайният срок, в който ще приключи рехабилитацията на тротоарите и изграждането на открита сцена на мястото на старата трибуна. Цялостно асфалтиране предстои на 10 улици в града - такива, които са били разкопани и за които е изградена нова канализация и са подменени водопроводи. Средствата са осигурени чрез общински проект по Публична инвестиционна програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите".




Пътят за претоварната станция

Изграждат се пътя и сградите на претоварната станция за битови отпадъци. Средствата се осигуряват по Оперативна програма "Околна среда". Правят се локални ремонти на пътя Кладенци - Градница. Средствата са от целевата субсидия за поддържане на общинските пътища през 2014 г. Текат довършителни работи по новите кабинети на личните лекари. Финансирането е от общинския бюджет. Целта е да се постигне удобство за пациентите на извънболничната помощ в Тервел - медицински център и лични лекари.

При подходящо време и през зимния сезон ще се работи по проект, финансиран от ПРСР за цялостното преасфалтиране на следните общински пътища: Мали извор - Божан – Поп Груево - 2 305 м; Тервел - Полковник Савово - дължина 990 м; Полковник Савово - Бонево - 2050 м;  Жегларци – Кочмар - Войниково – Нова Камена – Градница - 5 260 м. Предстои откриване на строителната площадка за подмяна на цялата дължина на главния водопроводен клон в село Безмер. Съоръжението се полага под настилката на главната улица на селото, по цялата й дължина от почти 2 км. Ще започне строителството на центъра за социални услуги в  Нова Камена. Средствата и за тях са по ПРСР.

Краят на лятото на 2015 г. е крайният срок за изграждане на пункта за управление на животински отпадъци в Тервел. На настоящия етап е одобрен технически проект, по който ще се извърши инвестицията, както и основните параметри на предстоящите обществени поръчки. Също до края на идното лято ще бъде преасфалтирана улица „Дочо Михайлов” в общинския център. Ще бъдат доставени още съоръжения за игра на деца в селата Каблешково, Орляк и Коларци. Финансирането е по ПРСР.