Всичко за скандала с Марешки и защо се стигна до кроше в окото на Костадинов

Пълна хронология на варненската сага - от развод пред тераса и фалшиви пълномощни до залостване на врати и меле пред очите на полицията

Всичко за скандала с Марешки и защо се стигна до кроше в окото на Костадинов

Веселин Марешки удари кроше в окото на общинаря Костадин Костадинов и бе арестуван на място от полицията във Варна. В момента бизнесменът е във Второ РПУ, където полицаи му снемат показания. Защо се стигна до тук? Отговорът - само в БЛИЦ. Причината за днешния скандал е игра на котка и мишка, която се води поредно денонощие между Марешки и съдържателя на оборотната пицария "Ред Хот" в Морската столица Асен Миланов.

Миланов наел помещението на ул. "Студентска" 6 от двама съпрузи - Тони Димитров и Красимира Колева. Те от своя страна са вече разведени и водят лют спор за имоти. Марешки е взел страната на жената. Преди три седмици Миланов направил навес, като заградил площадката пред пицарията. Той твърди, че има право да ползва общи помещения от кооперацията, а те се равнявали на въпросния терен. В същото време Марешки има претенции, че земята, на която е направена терасата, е негова собственост. Така започват и скандалите.

Пред БЛИЦ Асен Миланов обяви, че е бил изнудван от аптекарския бос, който му казал, че оттук насетне ще му плаща наем в размер на 10 000 лева месечно. Той щял да дава парите на Красимира Колева. Миланов отказал с аргумента, че плаща наема на съпруга от спорещото семейство - Тони Димитров. Според същия Тони Димитров, както и според Миланов, Марешки и Колева отишли в Енергото. Там тя представила пълномощно. С него тя може да се разпорежда с общата фирма със съпруга й, чиято собственост се води помещението с пицарията. Така Красимира Колева се разбрала с Енергото да бъде прекъснато електрозахранването в помещението. След като в пицарията настанал мрак, се оказало, че ключовото пълномощно вече е недействително, защото е оттеглено преди четири години - през октомври 2010-а. Асен Миланов и Тони Димитров също се вдигнали и отишли при нотариус. Той заверил, че пълномощното вече е недействително. С този документ Миланов и Димитров отишли в Енергото. Там се запознали с казуса, установили, че са допуснали грешка, извинили се и за сметка на дружеството изпратили екип да пусне тока.

Марешки и гардовете му обаче изградили отбранителна стратегия пред пицарията. Те не допускали нито полицията, нито екипа на Енергото до елтаблото. Марешки имал претенции да му бъде показан документ, но екипът имал издадено само устно разпореждане. Не можел да бъде открит и ключ за помещението. Марешки казвал, че не притежава такъв. В същото време хората на Миланов го обвиняват, че умишлено го криел, като в същото време звънял по телефона и осъществявал натиск върху фирмата-домоуправител. Тя също притежавала ключ, но според пицарите не го предоставяла под давление на Марешки. На четири пъти екипи на полицията и Енергото се връщали на място, но в крайна сметка във вторник цял ден заведението останало без електричество.

Като по чудо, накрая се намерил ключ. Но като понечили да отворят, се оказало, че вратата е залостена отвътре. Според пицарите това станало, благодарение на изпратен от Веселин Марешки човек, който бил вкаран тайно в помещението и залостил входа.

По някое време се появил и Костадин Костадинов, който имал познанство с Асен Миланов. Скандалът ескалирал, когато Костадинов извадил мобилния си телефон да снима действията на Марешки. Бизнесменът също пуснал камерата на джиесема си и започнал да заснема съперника. В един момент обаче нервите на Веселин Марешки не издържали и пред очите на десетки свидетели и полицаи той забил юмрук в лицето на Костадинов. Така се стигнало до светакавичния арест, а час по-късно - до струпване на враждуващите групи пред Второ РПУ, където и в този час продължава разпитът на Марешки.