Отлично представяне за тенисистите на Добруджа на състезанията в Албена

В Албена се проведоха срещите от държавното отборно първенство по тенис на маса за 2014/2015 г. и международният турнир, който бе посветен на 45-годишния юбилей на курорта.

Отлично представяне за тенисистите на Добруджа на състезанията в Албена

Два дни в спортната зала до хотел „Добруджа” се наблюдаваха майсторските изпълнения на първите осем мъжки и дамски отбори, които представляват Висшите лиги. Изиграха и първите срещи от втория ешелон на държавното първенство - "А" група на Северна България при мъжете, в която също се състезават осем отбора.

В "А" групата на Северна България като едноличен лидер излезе Добруджа. Отборът от Добрич има в състава си националния състезател Теодор Александров и бронзовия медалист от държавния личен шампионат Радослав Камберов. Добруджанци дадоха твърда заявка за влизане във Висшата лига, надигравайки убедително всичките си съперници. На второ място е Етър (Велико Търново), а на трето – Враца.

Веднага след приключване на срещите от държавното първенство започна надпреварата при ветераните в международния турнир "45 години Албена". Ето и призьорите в четирите възрастови категории, в които взеха участие общо 50 състезатели:

60+ години

1. Стефан Китов /София/

2. Димитър Караиванов /Момчилград/

3. Борис Червенков /Балчик/

50-59 години

1. Марио Якимов /Свищов/

2. Любомир Янакиев /Дупница/

3. Дан Тигау /Румъния/

40-49 години

1. Лаурентиу Барлан /Румъния/

2. Ерик Дюрант /Фрация/

3. Тихомир Мичев /Варна/

30-39 години

1. Станислав Иванов /Попово/

2. Стефан Лъвчиев /Русе/

3. Иван Вълков /Варна/

След ветеранските турнири започна надпреварата в майсторските турнири при мъжете и жените, в които взеха участие 40 състезатели.




След изграването на дамския финал като победител ликува Анелия Карова. Втора завърши Полина Карова, а малкия финал и бронзовото отличие спечели Елица Замфирова.

Изключително драматичен бе финалът при мъжете, в който се срещнаха французинът Ерик Дюрант и Теодор Александров от Добруджа. При резултат 3:3 гейма добруджанецът поведе с 10:5 и само една точка го делеше от титлата, но той не съумя да я спечели и загуби гейма с 12:10, което означаваше второ място и сребърен медал за него.

Трети остана съотборникът на шампиона от Асарел медет (Панагюрище) - румънецът Алин Спелбус.

Наградите на всички призьори бяха връчени лично от президента на БФТМ Стефан Китов.

Ръководството на БФТМ изказва гореща благодарност на домакините от КК "Албена" за прекрасните условия за игра и настаняване, а всички участници и гости с нетърпение очакват горещите летни дни, когато в края на юли комплексът отново ще събере тенисистите на маса от целия континент на 17-ия Международен фестивал "Албена 2015".