Силен международен турнир по тенис на маса ще се проведе в Албена

В края на тази седмица ваканционно селище Албена отново ще стане център на тениса на маса в България. Най-силните състезатели на страната ни в този спорт ще си дадат среща на открития международен турнир "45 години Албена" от 10 до 12 октомври в спортната зала на комплекса. Състезанието се реализира по идея на сектор "Спорт" в Албена и се организира от клуб "Дама купа".

Силен международен турнир по тенис на маса ще се проведе в Албена

Преди това, на 9 и 10 октомври, в залата до хотел "Добруджа" ще бъде открито държавното отборно първенство по тенис на маса и ще се състоят мачовете от първия кръг на Висшите лиги при мъжете и жените. Същото така ще се проведат и срещите от първия кръг в по-ниската категория при мъжете - "А'' група на Северна България.

В Албена през цялото това време ще бъде целият елит на този спорт в страната ни, гарниран със звездите от Европа, играещи в нашите отбори и гостите, които ще дойдат допълнително за участие в международния турнир. В него освен при мъжете и жените, ще има и състезания при 4 групи ветерани - от 30 до 39 г., 40 - 49 г., 50 - 59 г. и над 60 г.

Курортният комплекс е подготвил купи и медали за призьорите, както и атрактивни подаръци. Наградният фонд на проявата осигуряват фирмите "Акватек" и "Дъга - Апостол".