Калина Божилова срещу румънка на турнира в Албена

9 българки намериха място в основната схема на второто издание на международния турнир по тенис за жени Albena Open, който е с награден фонд 10 000 долара. Надпреварата е част от календара на ITF и носи точки за световната ранглиста.

Калина Божилова срещу румънка на турнира в Албена

Изабелла Шиникова е поставена под №2, а първата й среща ще бъде с чехкинята Каролина Стухла. Габриела Михайлова започва с квалификантката от Молдова Елвира Юравльова. Елена Жечева ще срещне унгарката Ксила Аргелян, а участващата с уайлд кард Калина Божилова ще има за съперничка румънката Андрада Йоана Сурдеану. Сред фаворитките за трофея в Албена е и поставената под №3 Юлия Стаматова, която ще играе с Виктория Очева.



Квалификациите бяха преодоляни от две българки, които записаха прекрасни победи в днешния ден. Петя Аршинкова ще излезе на корта срещу украинката Анастасия Клименко, а Таня Райкова ще има тежката задача да играе с полуфиналистката от миналата седмица Надя Колб от Украйна. Място във втория кръг ще преследва и Виктория Бърдарова срещу румънката Симона Йонеску. 

Шампионката от първото издание, което приключи в неделя, Пернила Мендешова от Чехия отново е поставена под №1. Тя стартира в схемата с мач с молдовката Александра Перпер.

При двойките поставени под №1 са чехкините Кинцикова/Стухла.