ГЕРБ - Добрич изпраща депутат в стил "Момчил Неков"

След като на евроизборите електоратът на БСП заложи смело на 15 - 15 и си навлече куп подигравки, сега деветият в листата за Добрич на деветата партия в бюлетината влиза в Народното събрание.

ГЕРБ - Добрич изпраща депутат в стил "Момчил Неков"

Деветият в листата на ГЕРБ за 8-ми МИР Стилиян Митев е получил 1791 преференции, което е почти 7.7% от гласувалите за партията на Борисов. Преференциите за втория Живко Мартинов са 1089. При очаквани два мандата за ГЕРБ от нашата област това означава, че депутати ще бъдат водачът Румен Иванов и Стилиян Митев. На база на преференциите бившият шеф на Областна дирекция "Земеделие" измества общинския председател на ГЕРБ за град Добрич Живко Мартинов. Стилиян Митев е девети в листата на ГЕРБ, а партията е със същия номер в бюлетината.



Все още не е ясно точното разпределение на шестте депутатски места от областта между осемте политически сили, влизащи в Народното събрание, но на този етап може да се прогнозира, че други размествания в следствие на използването на преференции няма да настъпят.

Вторият в листата на Реморматорския блок - кандидатът на "България на гражданите" Йордан Йорданов, получава 959 преференции, но те няма да са достатъчни да измести водача Билгин Якубов, основно защото в 2222 бюлетини няма посочена преференция и такава се отчита за първия в листата. Аналогично е положението и при "БСП лява България", където вторият Даниел Йорданов има 1831 преференции, а първият проф. Светла Бъчварова е с 487, но в над 8000 бюлетини няма посочена втора цифра.