Над 48 млн. лева усвоява област Добрич по Програмата за селските райони

Европейският съюз инвестира в област Добрич над 48 млн. лева по 22 договора, сключени по Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2014 г.

Над 48 млн. лева усвоява област Добрич по Програмата за селските райони

Това съобщи изпълнителният директор на ДФ „Земеделие“ д-р Лозана Василева в гр. Шабла, където заедно с кмета проф. Райна Бърдарева направиха първа копка за обновяване и реконструкция на площада и централната градска част. Обектът се реализира по мярка 322 „Обновяване и развитие на населените места” и е на стойност над 1,46 млн. лв.


Община Шабла изпълнява още пет проекта по Програмата, която ДФ „Земеделие“ администрира, на обща стойност 13,34 млн. лв., съобщи още д-р Василева. Тя добави, че към момента два от проектите са завършени, а дейностите по останалите три са в процес на изпълнение.

Д-р Василева, проф. Бърдарева, председателят на общинския съвет Живко Спасов и кметът на  Дуранкулак Зюмбюл Медаров откриха новия информационен център на „Големия остров” в Дуранкулак. Обектът е изграден с финансовата помощ по мярка 313 „Насърчаване на туристическите дейности” по ПРСР. По него община Шабла получава над 263 хил. лв.