БФС присъди служебна победа на Левски срещу Калиакра

Близо 2 седмици след неигралия се мач между Калиакра и Левски, днес стана ясно решението на Спортно-техническата комисия към БФС по случая. Сините печелят с 3:0 служебно гостуването си в Каварна. Други санкции за Калиакра не са предвидени.

БФС присъди служебна победа на Левски срещу Калиакра
Припомняме, че през миналата седмица Спортно-техническата комисия към БФС не излезе с решение, а прецени, че трябва още седмица да нищи казуса.

 

Днес след подробно разглеждане на всички предоставени документи и вземайки предвид становищата на Комисията по феър-плей, ред и сигурност и Правната комисии при БФС, СТК прие, че футболната среща от XIX кръг на първенството на „А" ФГ Каликра/Каварна/-Левски/София/ не е започнала поради неизпълнени задължения на „ФК Калиакра"-Каварна - неосигуряване на линейка и непредставяне на извършен предсъстезателен медицински преглед на футболистите от отбора на „ ФК Каварна"-Каварна, съгласно разпоредбите на Чл.26, т.7/б/ от Наредбата за първенствата и турнирите в системата на БФС за сезон 2010/2011. Присъжда се служебен резултат 3:0 в полза на отбора на ПФК Левски.