Юношите на ХК Добруджа пети за Купа България

Мъжкият отбор на ХК Добруджа ще изиграе два шампионатни мача за по-малко от 24 часа.

Юношите на ХК Добруджа пети за Купа България

Юношите старша възраст на Хандбален клуб Добруджа спечелиха престижното пето място в турнира за Купата на България, който се проведе в Бургас. Младите добричлии, водени от Светослав Божков, могат да съжаляват за пропусната възможност да влязат в четворката след загуба само с един гол разлика от тима на Горна Оряховица. После юношите до 19 години на Добруджа победиха Каварна и Русе и заеха петото място в крайното класиране. Представянето на тима може да се приеме за успешно, тъй като бяха използвани и много по-млади хандбалисти. Джошкун Якубов от Добруджа бе избран за най-полезен състезател на турнира. На финала Локомотив (Варна) победи Горна Оряховица.


 

На 5 и 6 април в София юношите до 17 години на ХК Добруджа ще участват във финалната осмица за Купа България. Очаквам да се завърнем с медали, заяви Георги Андреев - президент на клуба.

 

На 9 и 10 април добруджанци ще са домакин на Купа България за юноши до 15 години. Очакванията са купата да бъде спечелена от нашите хандбалисти и да остане в Добрич.

 

Мъжкият тим на Добруджа пък се подготвя за гостуванията си на Локомотив (Горна Оряховица) и Левски (град Левски). Първият мач е в събота от 15.00 часа. В неделя от 12 часа пък ще се изиграе отложеният мач на Добруджа срещу Левски. В лагера на Добруджа няма контузени хандбалисти и отборът ще преследва 2 победи. Тези 2 гостувания се явяват част от подготовката ни за решителните битки в плейофната фаза на мъжката А група, заяви старши треньорът на Добруджа Георги Андреев.