Георги Първанов: Групата на АБВ в следващия парламент ще бъде силна и всички ще се съобразяват с нея

Развитие на селата, недопускане на добив на шистов газ и откриване на висше учебно заведение в Добрич са приоритетите на АБВ за нашия регион.

Георги Първанов: Групата на АБВ в следващия парламент ще бъде силна и всички ще се съобразяват с нея


Лидерът на АБВ Георги Първанов и канидат депутати от листата за 8-ми МИР се срещнаха днес с гражданите на Добрич.

Във всеки един регион на страната АБВ поема пакет от ангажименти, касаещи развитието на областта, обясни президентът Първанов и конкретизира кои са те за нашата област.

Ние сме категорично против добива на шистов газ, особено в регион като Добрич, заяви председателят на АБВ. Друг регионален приоритет на партията е откриването на висше учебно заведение в Добрич - като филиал на водещ български университет. АБВ подготвя и цялостна програма за развитие на българското село, във всички сфери - земеделие, образование, здравеопазване и дори културен живот.


С гордост подчертавам, че в листите на АБВ в цялата страна, включително и в Добрич, сме извадили най-доброто и най-силното, включително и от гледна точка на управленски потенциал, каза Георги Първанов. Това гарантира, че групата на АБВ в парламента ще бъде силна и всички ще се съобразяват с нея, допълни президентът. Никой не трябва да има съмнение, че АБВ ще присъства в следващия парламент, това го признават вече и социолозите, отбеляза Първанов.


При определени обстоятелства АБВ може да поеме ангажимента да участва в управланието на страната, защото държавата трябва да се управлява от силна коалиция, заяви Георги Първанов на срещата си с добричлии. Еднолично управление в този момент няма да е добро за България, смята той и в тази връзка припомни резултатите от самостоятелното управление на ГЕРБ. АБВ няма да участва в коалиция, в която е или се подкрепя от ДПС, категоричен е Първанов.

АБВ е против икономически санкции срещу Русия, защото са вредни за бизнеса, туризма и духовното общуване между България и Русия, което има хилядолетна история, заяви лидерът на партията.


В настоящата кампания няма сблъсък на идеи и на политики, защото партиите се подготвят за масово купуване на гласове, коментира Георги Първанов. Мислех, че по-зле от евроизборите не може да бъде, но съм грешал, сподели той. Ако не се гласува масово, има опасност вотът на избирателите да бъде подменен, смята председателят на АБВ. Според него купените гласове на предстоящите избори ще са над 400 000. Купува се с откраднати от вас пари - откраднати от енергетиката, от обществени поръчки и други, обърна се към гражданите Първанов.


Изборът не е само меджу две провалени политики - ГЕРБ и БСП, както се опитват да ви убедят, има и други алтернативи като АБВ, каза още Георги Първанов.


Купуването и продаването на гласове е престъпление