Българи спазариха бебето си за 8 хиляди евро в Гърция

Разбиха нелегална мрежа за търговия с деца

Българи спазариха бебето си за 8 хиляди евро в Гърция

В Гърция беше арестувано българско семейство, направило опит да продаде детето си за 8 хиляди евро. Полицията има доказателства, че това не е единичен случай, а е разбита цяла нелегална мрежа за продажба на български бебета в Гърция, съобщи БНР. В ареста са също нотариусът и адвокатът, оформили документите.Задържани са седем участници в сделката. Двама от тях са български граждани – майката и бащата на новороденото. В цялата схема по продажба участват лекар, адвокат, нотариус, които вече се намират в полицията в Трикала.

Полицаите от Отдела за борба с организираната престъпност следели българката повече от месец. След това пуснали двойка полицаи под прикритие, които се представили за бездетно семейство. Българката дори предложила да донесе три бебета, за да си изберат, което им хареса. Това убедило полицаите, че са попаднали на нелегална мрежа за продажба на бебета, която действала дълго време. Случаят е документиран от полицаите, които са арестували българите в лекарския кабинет по време на получаване на парите.

Прокуратурата разпореди да се разследват всички случаи на арестувания нотариус и на адвоката, които са оформили документите по осиновяването. Шефът на полицията в област Тесалия, където се намира град Трикала, направи изявление, че Отделът за борба с организираната престъпност е засилил вниманието си в цялата страна, за да се прекрати изнудването на бездетни гръцки семейства, които плащат, за да осиновят дете.