Родина спечели Изида къп

Рускинята Евгения Родина спечели шестото издание на международния турнир по тенис за жени "Изида къп" в Добрич, съобщават от пресцентъра на турнира.

Родина спечели Изида къп



Андреа Миту

На финала на надпреварата с награден фонд 25 000 долара тя победи румънката Андреа Миту, която триумфира в 5 последователни турнира от календара на ITF със същия ранг.


Евгения Родина

Родина обърна съперничката си, след като отстъпи с 3-6 в първия сет. Във втората част рускинята поведе с 5-1 гейма, румънката намери сили да изравни до 5-5, но съперничката й изравни сетовете, след като взе последните два гейма в тази част. В третия решителен сет третата поставена в схемата Миту изпитваше сериозни проблеми със сервиза си, като това донесе титла за рускинята от престижния турнир в Добрич. Тя спечели с 3-6 7-5 6-3 и си тръгна с 50 точки за световнтата ранглиста.

Двете финалистки получиха уникалните награди на "Изида къп" лично от президента на компанията Младен Матеев. Те бяха изпратени с аплодисментите на десетките фенове на тениса в областния град, които станаха свидетели на мачове от много високо ниво в тазгодишното издание на надпреварата.