Дисциплина и респект от Барса и Реал ще прилага в отбора на колежа холандският му треньор

Брам Шриър е имал предложения от клубни и национални отбори, но е предпочел да оглави новосъздадената Международна Футболна Академия (International Football Academy) към ВУМК - Добрич. Холандецът ще атакува и класиране във В група с отбора на колежа - Интер (Плачи дол).

Дисциплина и респект от Барса и Реал ще прилага в отбора на колежа холандският му треньор

Бившият голмайстор на Грасхопърс (Швейцария) е бил на треньорски стажове в Реал (Мадрид), Барселона, Манчестър Юнайтед, Арсенал и Фейенорд. Дисциплина и уважение - това от видяното в тези грандове той смята, че може да приложи веднага в новата си работа като треньор в Международната футболна академия и на Интер в областната група.



Негов помощник в амбициозния проект ще бъде Радослав Боянов - постигнал множество успехи с школата на Черно море, бивш помощник треньор на мъжкия състав на отбора от Варна, водил и 19-годишните футболисти на украинския Карпати Лвов, а за последно помощник треньор на Добруджа.

С Радо Боянов имаме еднаква визия за футбола, той има интелигентно мислене за футбола, има нужните качества за треньор - дисциплиниран е и много коректен, похвали го Брам Шриър.

Холандецът заяви, че няма да взима играчи от други клубове, а ще разчита само на ученици от Английска гимназия "Райко Цончев" и студенти във Висше училище Международен колеж в битката за класиране във В група.

В България има много футболни таланти, но нито един клуб в страната няма ясна визия, смята Брам Шриър. Всички клубове поставят на първо място мъжкия отбор, а в него не се дава шанс за игра на младите, обясни какъв според него е основният проблем на родния футбол треньорът.

Доц. Тодор Радев - ректор на ВУМК - Добрич съобщи, че още от тази учебна година ще бъдат отпуснати първите спортни стипендии. Той припомни, че колежът очаква отговор от община Добрич за възможността ВУМК да възстанови и ползва игрището "Пионер" или терените около зала "Добротица", които към момента не се поддържат.