Втори фестивал на фойерверките ще се проведе в Каварна

Огнено шоу ще огрее небето над Каварна. Вторият фестивал на фойерверките е с международно участие.

Втори фестивал на фойерверките ще се проведе в Каварна

Следващата изненада за жителите и гостите на Каварна е фестивалът на фойерверките, който ще се проведе на 22-ри и 23-ти август на централния плаж на морския град. През двете вечери те ще могат да видят светлинно шоу - различни по вид, размер, цветове и форми фойерверки. В тазгодишното издание на фестивала пиротехнически ефекти ще демонстрират пет фирми, една от които е от съседна Румъния. Фойерверките ще се изстрелват от буна 1 и буна 2 на плажа, а едно от представленията ще бъде от морето.


Огненото шоу и тази година ще бъде съпроводено със специална музикална програма, която ще започва в 20.30 часа. Първата вечер за настроението на присъстващите ще се грижат Ангел и Моисей, а втората е поверена на Стенли, Людмила Сланева, както и Румънеца и Енчев, които ще представят последния си хит "Лято", в който участва и Цонко Цонев. И двете вечери включват още и парти с DJ Rossko, а водещи ще бъдат Ернестина Шинова и Красимир Добрев.

Атрактивният фестивал е второ издание за община Каварна и тази година се реализира с финансовата подкрепа на ЕС по Оперативна програма за развитие и сектор „Рибарство“ на Република България, финансирана от Европейския фонд за рибарство и програмен период 2007 – 2013 г. чрез проект SH-K-B/1-1.1-006 „Каварна привлекателно място за инвестиции“ по ДБФП №333/02.06.2014 г. Интернет страницата на проекта може да разгледате на www.kavarnainvest.com.

Община Каварна напомня на гостите и гражданите, че по време на фестивала се въвежда ограничен достъп на МПС в морската зона на града. Ще бъдат пропускани автомобили до заемането на наличните паркоместа. За улеснение на гражданите ще бъде увеличен броят на автомобилите на градския транспорт до морската зона. След 19.00 ч. те ще се движат на всеки 30 минути.