Международни конференции и симулация на Европейски парламент в Добрич по младежки проект

Фондация Модерно образование и наука проведе днес в Добрич конференция за официалното откриване на дейностите по своя проект „U-Speak - младежта говори за младежката безработица и бъдещето на европейските структурни фондове”.

Международни конференции и симулация на Европейски парламент в Добрич по младежки проект

Проектът се осъществява с подкрепата на Европейската комисия и в продължение на 6 месеца по тази инициатива редом с водещата организация ще работят партньори от Гърция, Италия, Румъния, Хърватска, Полша и Литва.



В рамките на проекта ще бъдат проведени две международни конференции в Добрич през юни тази година, на които младежи от 7 европейски страни ще дискутират проблемите на младежката безработица и бъдещето на европейските структурни фондове, а за финал Фондация Модерно образование и наука и партньорите и ще организират на 30 юни в Добрич игра симулация на Европейски парламент, където младите участници ще влязат в разгорещени дебати по темите, дискутирани в по-ранните събития. Проектът предвижда учатието на 160 български и 80 чуждестранни младежи, 18 експерти от страните партьори и 100 доброволци.


С разработването на този проект Фондация Модерно образование и наука се стреми да спомогне за мобилизирането на европейските младежи и превръщането им в отговорни членове на едно социално и политически активно гражданско общество.