Публично обсъждане на нова наредба за синя зона

Публично обсъждане на нова наредба за синя зона
Община град Добрич обявява публично обсъждане на проект на Наредба за организацията, безопасността на движението и дисциплината на водачите на превозни средства и пешеходците на територията на Община град Добрич. Мнения и предложения могат да се изпращат до 25 април 2011 година на адрес dobrich@dobrich.bg.

Секретарят на Община Добрич Румен Русев съобщи за www.dobrichonline.com, че публичното обсъждане на новата наредба за синя зона е обявено с цел да не се губи време, ако ВАС отмени старата наредба.

 

Делото за законосъобразността на платеното паркиране в централната част на Добрич се гледа на 23 март във Върховния административен съд. Той ще се произнесе в срок от един месец след заседанието. Административен съд - Добрич отмени синята зона, а ВАС определи действието на наредбата да спре до окончателното решаване на казуса.

 

Новата наредба е съобразена със забележките на магистратите, коментира Румен Русев. Той дабави, че новото предложение за синя зона в Добрич може да бъде внесено за гласуване още на априлската сесия на Общински съвет - Добрич, ако ВАС отмени старата наредба.

 

Необходимостта от въвеждането на „синя зона" е обусловена от съществуващите сериозни проблеми с трафика и затрудненото паркиране, както и с организацията на движението, отнасяща се до зареждането на големия брой магазини, местодомуването на пътни превозни средства по улични платна в централната градска част, тротоари, плочници и зелени площи на територията на гр. Добрич, се казва в проекта. Планирани са да бъдат въведени 400 паркоместа, от които 200 паркоместа за синя зона; 80 паркоместа за служебен абонамент; 120 паркоместа за живущите в района. Пълния текст на проекто наредбата може да намерите на сайта на Община град Добрич.

Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+