Лекоатлет номер 1 на България тренира в Добрич за европейското

Националният рекордьор в тласкането на гюле на открито и в зала е в нашия град, за да се подготвя при Галин Костадинов - участник на олимпийските игри в Атина през 2004 година, треньор и състезател на СКЛА "Добруджа 99".

Лекоатлет номер 1 на България тренира в Добрич за европейското

Лекоатлет номер 1 на България за 2013 година Георги Иванов е на 12-дневна подготовка в Добрич - от 28 юли до 8 август. След това гюлетласкачът се отправя към Цюрих, където ще се бори за медал на Европейското първенство от 12 до 17 август.


Петият от световното първенство в зала през март в Полша вече традиционно залага на Добрич преди големи състезания. Причината е, че освен треньорът му Борис Воденичаров, на сектора за хвърляния в спортен комплекс "Простор" за подготовката му активно му помага Галин Костадинов - треньор на хвърлячите на СКЛА "Добруджа 99". Георги Иванов за четвърти път идва да тренира при опитния добричлия в последните 2 години.

Този път той бе придружен от своята половинка в живота - лекоатлетката Андриана Бънова, на която Добрич вече донесе успех. След седмица тренировки в нашия град, на 3 август тя се състезава на турнир в Сърбия в дисциплината троен скок и в последния възможен ден също покри норматива за участие на Европейското първенство по лека атлетика през следващата седмица в Швейцария. Така подготвялите се в Добрич Андриана Бънова и Георги Иванов ще бъдат в състава на националния отбор на България.