Децата от Еко лято се включиха в благотворителната кампания Bulgaria Cap Project

В рамките на месец и половина те са събирали пластмасови капачки в помощ на хората с увреждания и днес ги предадоха в първия за Добрич събирателен пункт – офиса на Добрич Онлайн

Децата от Еко лято се включиха в благотворителната кампания Bulgaria Cap Project

Тази година в Програма „Еко лято“ на Общинския младежки център „Захари Стоянов“ се включиха 65 деца над 9 години. Програмата се провежда за 16-та поредна година. Винаги децата идват с удоволствие, напливът  при нас е особено голям, споделя една от ръководителките Надежда Неделчева. Екипът, който включва още Елена Карабельова, Силвия Велинова, Златко Терзиев и помощничката Емилия, се старае да предложи разнообразна програма и интересни занимания на децата: изработване и пускане на хвърчила, велопоходи, картинг, посещения в различни институции.



Тази година децата активно са се включили и в събирането на хранителни продукти и вода, които лично са връчили на пострадалите от наводнението добричлии.  Освен да ни е весело и да оползотворяваме времето си с приятни занимания, част от задачите ни е да възпитаваме у децата съпричастност и доброта, споделя още Надежда Неделчева. Децата бяха единодушни, че времето, прекарано край басейна им е доставило най-голямо удоволствие и догодина отново ще се включат в програмата. Въпреки, че Еко лято приключва, те обещаха да продължават да събират капачки за благотворителната инициатива.


Екипът на Добрич Онлайн им пожелава весела и приключенска ваканция!