Подредиха в изложба рисунките от детския конкурс "С очите си видях бедата"

Подредиха в изложба рисунките от детския конкурс "С очите си видях бедата"
От днес в Регионална библиотека «Дора Габе» е експонирана изложба от конкурс за детски рисунки под наслов „С очите си видях бедата”.

Организатори на областния кръг са Областно управление ”Пожарна безопасност и защита на населението” Добрич, Регионална библиотека “Дора Габе” и Регионален инспекторат по образование.

Конкурсът за детска рисунка „С очите си видях бедата” се провежда за първи път през 2002 г. по инициатива на Държавна агенция „Гражданска защита”. По-късно името на конкурса беше променено на „Мисия Спасител”, а през тази година отново се връща първоначалното име като по-точно и емоционално. От 2006 година конкурсът прераства в Международен под егидата на Секретариата на Частичното споразумение за големите рискове към Съвета на Европа.

Тази година по темата са работили 252 деца от общините: Тервел, Добрич, Каварна, Крушари и Балчик. Допуснатите до областния кръг рисунки са 66. Двадесет и пет от тях са класирани за участие в Международния кръг, който ще се проведе през месец октомври 2014 г. в София. От класираните рисунки е експонираната изложба във фоайето на Регионална библиотека „Дора Габе”.

В своите рисунки участниците са изразили придобитите знания за оцеляване при различните видове бедствия. Те са нарисували образа на пожарникари и спасители, които всеки ден се борят с „бедата”, помагат на пострадали и спасяват човешки живот.

Организаторите канят всички жители и гости на Добрич да посетят изложбата.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+