Хотел, приютяващ дипломати от Белия дом, търси персонал сред студенти от Добрич

За втора поредна година град Добрич е домакин на единствения по рода си кариерен форум, организиран изцяло от студенти от НПСС (Националното представителство на студентските съвети) и Висше училище Международен колеж (ВУМК).

Хотел, приютяващ дипломати от Белия дом, търси персонал сред студенти от Добрич

Събитието, стартирало в петък, продължава и в събота, като през първия ден близо десет компании представиха възможностите си за работа и стажове на мениджърски позиции пред студенти на ВУМК и зрители в интернет от цяла Европа. Надин например - студент на обмен в Бирмингам, зададе въпрос към управителя и собственик  на петзвезден  хотел в Банско (Премиер резорт) – г-н Паполис, представящ свободните си работни позиции – ще бъде ли осигурено настаняването ако работи за тях. От своя страна управителят каза, че Висшето училище, домакин се ползва със огромно реноме в техния бизнес и дори в Гърция знаят за него, така той решил, че е важно да дойде чак от Банско и да потърси мениджъри за своя развиващ се хотел.

 

Испанска компания за санитарни продукти (Рока), базирала производството си в Каспичан пък представи корпоративно – социалната си политика и стажантските си програми за тази година. Господин Кастро, генерален мениджър на компанията за Източна Европа поздрави студентите и ги покани да бъдат част от неговия екип.

 

Други организации, които уважиха студентите бяха посредническа агенция за човешки ресурси, работеща на световния пазар (АИМС) и американска фондация (Фулбрайт). Те представиха стажантските и доброволчески програми в различни страни по целия свят. От своя страна пък партньорът на Висше училище Международен колеж в създаването на Кулинарна академия (HRC Internatioanal) представи новите си стажантски програми за САЩ, възможни за специалисти в туризма. Най-атрактивните позиции, които обявиха са за хотел Хей Адамс във Вашингтон, който се намира срещу Белия дом и приема дипломати от най-висок ранг. Други свободни позиции бяха обявени за веригите Радиосон и Хилтон.

 

Голям интерес имаше и към най-голямата студентска организация (AIESEC), която предлага множество стажантски програми за световни компании и бизнес организации.

 

Националните кариерни дни и Национални дебати продължават и в събота, когато ще бъдат обсъждани предизвикателствата пред бизнеса и висшето образование и как да си сътрудничат по-добре в развитието на кадри. На срещите ще присъстват делегати от Министерството на труда и социалната политика, представители на бизнеса и председатели на студентски съвети от повечето университети в България. Планува се дебатите да продължат до късно вечер, така че след настъпването на мрака те да преминат изцяло на свещи, без консумацията на ток, така организаторите ще се включат в отбелязването на Световния ден на Земята.

 

picture_447_600