Ексклузивно в Добрич онлайн: И днес измамиха старица с хилядарка

Нова телефонна измама е извършена днес в Добрич. Както по рано през днешния ден Ви съобщихме, за последните 8 дни имаше 3 случая на крупни измами в нашия град. www.dobrichonline.com научи за нов четвърти случаи, при който доверчив пенсионер олеква с четирицифрена сума за "лечение на близък роднина".

Ексклузивно в Добрич онлайн: И днес измамиха старица с хилядарка

Днес по обед мним лекар се обажда по телефона на 87-годишна добричлийка. Измамникът казва, че внукът й е болен от свински грип и се нуждае от спешна операция за да оцелее. Докторът, който не се представил този път по име, поискал 10 000 лева. Старицата попитала дали става дума за внука й Николай, при което разбира се получила отвърдителен отговор и дори й предложили да говори с него. Възрастната жена не разполагала с толкова голяма сума и попитала дали заделените в банка хиляда лева ще спасят внука й. Мнимият лекар доволен веднага уговорил среща със старицата.

 

Пред банка по жълтите плочи жена, представила се за медицинската сестра, изчакала пострадалата да изтегли парите, набързо ги взела и без много разговори офейкала.

 

Слуаят вече е докладван в полицията лично от внука Николай, който за щастие е жив и здрав. Надеждите за разплитане на престъплението този път са големи, тъй като охранителните камери на банката най-вероятно са запечатели лицето на измамницата, изиграла ролята на медицинска сестра.

 

Припомняме, че и в предишните три случая, за които ви информирахме, парите бяха предавани на жена.