Започнаха ремонтите на детска градина и училищна площадка в Генерал Тошево

Тази сутрин заместник кметът на община Генерал Тошево Георги Георгиев официално даде старт на строителните дейности в ОДЗ "Радост" в град Генерал Тошево.

Започнаха ремонтите на детска градина и училищна площадка в Генерал Тошево

Заедно с представители на Общинска администрация той посети детското заведение, което бе одобрено за ремонт по Проект „Красива България” на обща стойност 202 474 лв. Предложението, с което община Генерал Тошево кандидатства в началото на годината и получи финансиране, бе „Обновяване фасади, санитарни възли и кухненски блок на ОДЗ „Радост”. В рамките на проекта изцяло ще бъде реновиран кухненският блок, в това число ще се извърши и подмяна на покривна конструкция, газификация, нови ел. и ВиК инсталации, боядисване, смяна на кухненско оборудване. Паралелно с това  ще бъде направена нова ограда на детското заведение, ще бъдат положени нови подови настилки, а също така ще бъдат ремонтирани и санитарните възли. В изпълнение на договора за реализация на мащабния ремонт фирмата изпълнител е наела 12 безработни от Генерал Тошево, регистрирани в Бюро по труда.



Днес бе направена и първа копка на друг голям строителен обект в Генерал Тошево. Той получи финансиране по Публична инвестиционна програма "Растеж и устойчиво развитие". За над половин милион лева поетапно ще бъдат обновени площада и зоната за спорт в СОУ „Никола Й. Вапцаров”. Ще бъде положена нова настилка на 2 800 кв.м., ще бъдат поставени ново осветление и пейки. Спортните площадки ще бъдат модернизирани с нова каучукова настилка. По предложение на младежите ще се изгради и фитнес зала на открито.