Откриха изложението Пчеломания

Международното специализирано изложение "Пчеломания 2011" бе открито днес в Добрич. То се организира за осма поредна година от "Добрички панаир" АД.

Откриха изложението Пчеломания

От днес до 26 март в зала "Добротица" в Добрич се провежда изложението "Пчеломания". Участие в него взимат 45 родни и чужди фирми. На техните щандове се предлагат мед, пчеларски инвентар, всичко необходимо за ангажираните в този бранш, специализирана литература.


 

На откриването днес сред официалните гости бяха Светлана Боянова - зам. министър на МЗХ, Тодор Георгиев - зам. областен управител на Добрич, Иван Мандев - предс. на Общински съвет - Добрич, Иван Колев - зам. кмет на Община Добрич, Стилиян Митев - директор на Областна дирекция "Земеделие" - Добрич, Ганчо Ганев - председател на националната браншова асоциация на "Български пчеларски съюз".

 

Това е най-сладкото ни изложение, надявам се, че и тази година вкусните и полезни пчелни продукти ще намерят своите почитатели, каза при откриването на изложението Звезделина Иванова - изп. директор на "Добрички панаир" АД. Тя, заедно със зам. министър Светлана Боянова прерязаха лентата на изложението.

 

В рамките на Пчелмония, Добрички панаир отново ще връчи награди. За пчелар на годината е избран Слави Йорданов, който отглежда 200 пчелни семейства в село Камен.

 

В дните на панаира ще се проведат и дискусии за Общата селскостопанска политика и бъдещето на Програмата за развитие на селските райони. В частност ще се разгледат и възможностите за подпомагане на пчеларството в рамките на Програмата.

 

Пчеломания 2011

 

Иван Колев на Пчеломания 2011

 

p3240006_600

 

p3240008_600

 

p3240009_600

 

p3240016_600

 

p3240018_600