Толбухин Отряд - сред най-добрите в света

Толбухин Отряд е сред избраните за участие в Третата международна Light Painting изложба, която ще се проведе в Овиедо, Испания.

Толбухин Отряд - сред най-добрите в света

От 425 снимки от целия свят са избрани най-добрите 114 на артисти от Аржентина, Австралия, Бразилия, Белгия, Канада, Китай, Индия, Ирландия, Италия, Финландия, Франция, Германия, Мароко, Русия, Испания, Великобритания, САЩ, както и една снимка от България - тази на добричлиите Толбухин Отряд. Третата международна Light Painting изложба ще се проведе от 4 до 13 юли в Овиедо, Испания. Макар и непознато, изкуството на рисуване със светлина пред обектива има вече 100 годишна история.



Толбухин Отряд, или за по кратко ТхО, се занимава с Light Painting фотография точно от 5 години. Първият опит е на Джулая през 2009 година. Преди това, първоначално крюто се сформира, за да рисува графити. В последните 5 години обаче спреят е заменен с фенери, а боята със светлина. Толбухин Отряд включва основно шестима активно занимаващи се с Light Painting фотография, но към тях често се присъединяват и много помощници, на които им е интересно какво точно представлява това изкуство и как се получават този вид снимки.

Момчетата от Добрич не за първи път получават световно признание - те вече два пъти са печелили месечните надпревари на сайта www.lightpaintingphotography.com в конкуренцията на артисти от целия свят. ТхО е и член на Light Painting World Alliance - най-голямата организация, обединяваща всички занимаващи се с това изкуство.