Искат блокиране на изходите на Добрич на следващия протест срещу високата цена на бензина

Искат блокиране на изходите на Добрич на следващия протест срещу високата цена на бензина
Разрешение за затваряне на пътища ще поискат организаторите на протеста срещу високите цени на горивата в България. Ако такова бъде дадено, тази неделя колите ще блокират 3 от изходите на Добрич - в посока Варна, Генерал Тошево и Силистра.

Трета поредна неделя добричлии ще казаж своето "Не на високите цени на горивата в България". Първия път по улците на Добрич излязоха над 500 коли, а преди 3 дни автмобилите бяха над 700. След като премина по улиците на града, автоколоната се отправи към бензиностанциите на Шел и Лукоил, където шофьорите зареждаха минимално количесто гориво на символични цени.

 

Тази неделя, 27 март, протестът в Добрич ще прерастне в затваряне на пътищата. Ще бъде поискано разрешение автомобилите да блокират Добрич - Варна, Добрич - Силистра и Добрич - Генерал Тошево.

 

Подобни протестни действия са предвидени в цялата страна, като на много места вече са дадени разрешнията за затваряне на пътища.

 

Организаторите очакват и тази неделя около 700 коли да се включат в протеста в Добрич. Тяхната идея е пътищата да бъдат блокирани за около два часа.

 

Исканията на този протест са намаляване на цените на всички горива; проверка за безпричинното поскъпване на горивата и проверка за картелни споразумения; проверка на качеството на всички горива и дали отговаря на качеството на горивата в страните, които в момента поддържат високи цени като нашите и най-вече се искат цени, отговарящи на стандарта на живот в България.

 

img_6237_600_01 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+