Искат блокиране на изходите на Добрич на следващия протест срещу високата цена на бензина

Разрешение за затваряне на пътища ще поискат организаторите на протеста срещу високите цени на горивата в България. Ако такова бъде дадено, тази неделя колите ще блокират 3 от изходите на Добрич - в посока Варна, Генерал Тошево и Силистра.

Искат блокиране на изходите на Добрич на следващия протест срещу високата цена на бензина

Трета поредна неделя добричлии ще казаж своето "Не на високите цени на горивата в България". Първия път по улците на Добрич излязоха над 500 коли, а преди 3 дни автмобилите бяха над 700. След като премина по улиците на града, автоколоната се отправи към бензиностанциите на Шел и Лукоил, където шофьорите зареждаха минимално количесто гориво на символични цени.


 

Тази неделя, 27 март, протестът в Добрич ще прерастне в затваряне на пътищата. Ще бъде поискано разрешение автомобилите да блокират Добрич - Варна, Добрич - Силистра и Добрич - Генерал Тошево.

 

Подобни протестни действия са предвидени в цялата страна, като на много места вече са дадени разрешнията за затваряне на пътища.

 

Организаторите очакват и тази неделя около 700 коли да се включат в протеста в Добрич. Тяхната идея е пътищата да бъдат блокирани за около два часа.

 

Исканията на този протест са намаляване на цените на всички горива; проверка за безпричинното поскъпване на горивата и проверка за картелни споразумения; проверка на качеството на всички горива и дали отговаря на качеството на горивата в страните, които в момента поддържат високи цени като нашите и най-вече се искат цени, отговарящи на стандарта на живот в България.

 

img_6237_600_01