Баща и син са арестувани за убийството на треньора

Баща и син са били задържани в Габрово във връзка с убийството на треньора по спортна акробатика в клуб "Акробат" Лилян Александров. Двамата са свързани с друг спортен клуб в града.

Баща и син са арестувани за убийството на треньора

Мотивът за убийството на треньора по спортна акробатика Лилян Александров най-вероятно е свързан с работата му. Това е основната версия, по която работи полицията и вече са задържани двама души. Това са 45-годишен мъж и 16-годишният му син. Лилян Александров е бил треньор в спортен клуб "Акробат", а бащата и синът били свързани с друг клуб в града.

 

„Те са задържани за изясняване на мотивите, на алибито им и за евентуална съпричастност към убийството - не можем да кажем, че имат на 100 %, просто изясняваме. Те са задържани при работата по една от версиите", заяви шефът на полицията в Габрово Денислав Донков.

 

Непосредствено след убийството в града се говорело за враждата между двата спортни клуба, както и за заплахите, които е получавал Александров.

 

Треньорът бе разстрелян с 5 куршума пред дома си в понеделник вечерта около 19,45 ч. Александров се е прибирал към къщи от събиране на спортния клуб, когато убиецът му го причакал и убил на място. 56-годишният треньор е женен с две деца и през 2009 г. е бил избран за най-добър треньор на Габрово.