БФС ще нищи защо не се игра мачът Калиакра - Левски

Спортно-техническата комисия към БФС днес не се произнесе по казуса Калиакра - Левски. Решението ще бъде взето на следващото заседание след седмица за да бъде допълнително проучен случаят.

БФС ще нищи защо не се игра мачът Калиакра - Левски

По отношение на несъстоялата се  футболната среща от XIX кръг от първенството на „А" ФГ Калиакра -Левски (София), Спортно-техническата комисия към БФС счита, че събитията, разиграли се на градския стадион в град Каварна на 19.03.2011г. представляват много сериозен прецедент за българския футбол. По тази причина и за по-прецизно изясняване на всички обстоятелства, Спортно-техническата комисия днес отложи вземането на решение относно „ПФК Калиакра" - град Каварна за свое следващо заседание, като сезира Комисията по феър-плей, ред и сигурност към БФС за допълнително проучване на случая.

 

Припомняме, че по решение на кмета на Каварна Цонко Цонев Калиакра бойкотира мача си срещу Левски. За да не се проведе двубоят, не бе осигурена линейка на стадиона. Според наредбата единствената санкция за домакина при това положение е служебна загуба с 0:3.