Плуването се завърна в училището за шампиони в Добрич

Спортовете в СУ "Георги Стойков Раковски" отнова са 10 на брой - колкото са били и при откриването на училището преди 30 години.

Плуването се завърна в училището за шампиони в Добрич

От Министерството на спорта вече е утвърдена паралелката по плуване в спортното училище в Добрич от новата учебна година - 2014/2015, тъй като са изпълнени всички необходими изисквания - материална база, кадри и желеащи да пректикуват този спорт. Решението е съгласувано с Министерство на образованието. Така след 20 годишно прекъсване плуването се завръща в СУ "Георги Стойков Раковски".



Подготовката на учениците ще се провежда в басейн "Русалка". Преподавател ще бъде Светлин Колев - също възпитаник на училището за шампиони в Добрич и син на легендарния треньор Николай Колев.

Изпитът по плуване за прием в спортното училище ще се проведе на 25 и 26 юни, от 9.30 часа, на басейн "Русалка". На него могат да се явят момчета и момичета от 5 до 8 клас. Документи за кандидатастване се подават в спортното училище в Добрич до 20 юни.

За трета поредна година броят на спортовете в СУ "Георги Стойков Раковски" се увеличава и те вече са 10 - лека атлетика, футбол, хандбал, волейбол, бокс, борба, вдигане на тежести, колоездене, художествена гимнастика, плуване.