Кметът Детелина Николова поздрави танцьорите от "Алексия" за успехите на световното първенство

Нанси Георгиева за трета поредна година е шампион, Лияна Иванова е трета в света, Мария Узунова, Деляна Ивелинова и Дана Лазарова също се представиха отлично и са сред най-добрите.

Кметът Детелина Николова поздрави танцьорите от "Алексия" за успехите на световното първенство

Кметът Детелина Николова, Севдалина Мавродиева - ръководител и хореограф на ЗТО "Алексия" и световната шампионка Нанси Георгиева.



Зонална танцова организация "Алексия" - Добрич с ръководител Севдалина Мавродиева отново прослави града ни и България на Световното първенство по спортни танцови дисциплини, което по традиция се провежда ежегодно в хърватския град Пореч. Всички пет участнички преминаха квалификацията и достигнаха до финалния кръг, където също се представиха отлично. "Алексия" отново има световен шампион, а освен това достигна и до трето, две четвърти и осмо място в света. Над 30 държави участваха на първенството в Хърватска, като на квалификациите се явиха над 50 000 танцьори от целия свят.


Днес Детелина Николова поздрави момичетата и техния хореограф Севдалина Мавродиева за огромния успех. От свое име и от името на цялата добричка общественост изказвам своята благодарност за това, че вие сте носител на името Добрич по света и за поредна година извоювахте медали, каза кметът на Добрич на талантливите танцьорки. Те бяха удостоени със специално признание от Община Добрич за успехите си на световното, връчено им от Детелина Николова.


"Алексия" получи още един подарък от кмета. Със съдействието на Община Добрич танцовият спектакъл "Цар Лъв" ще гостува на сцената в Бургас, като момичетата сами са избрали именно този град. С "Цар Лъв" ЗТО "Алексия" отбелязва своя 20 годишен юбилей, като сред участниците има няколко поколения възпитаници на школата, включително майка и дъщеря.

Госпожа Николова беше до нас в един много труден момент, когато не беше ясно дали ще имаме финансова възможност да участваме на световното първенство, община Добрич обаче осигури транспорта, който е най-големият разход, сподели Севдалина Мавродиева. Радвам се, че въпреки трудностите отново успяхме да участваме и да представим достойно България, добави тя.


За трета поредна година Нанси Георгиева (вляво) е първа в света - в категория Акробатиденс. Тя живее във Варна, но най-малко 4 пъти седмично пътува до Добрич за тренировки. Първото място се постига с много труд, отбеляза Нанси. Тя благодари на Изида за перфектните условия, при които тренира.

Лияна Иванова сподели, че не е много доволна, въпреки че третото място в света е огромно постижение. Смятах, че ще съм едно място по-напред на стълбичката спрямо миналата година, обясни тя. Лияна за втори пореден път е трета в света. Ще положа още много труд, за да постигна и по-добро класиране, каза петокласничката от СОУ "П.Р.Славейков".

22-годишната Мария Узунова (вдясно) се класира четвърта в категория Open за сеньори-професионалисти. За мен бе огромна изненада, че изобщо преминах квалификацията, понеже отидох с единствената цел да изиграя танца си, както аз искам и да зарадвам себе си и всички, които вярват в мен, сподели тя. Това четвърто място е високо постижение, което постигнах при първото си индивидуално участие на световно, каза Мария Узунова. Тя ще продължи да се занимава с танци - приета е да следва хореография във Варненския свободен университет.

Деляна Ивелинова е в "Алексия" вече 10 години. Започва когато е на 5 години, а днес вече е четвърта в света. Танците не са просто мое хоби, а моя цел в живота, заяви осмокласничката от езиковата гимназия в Добрич. Беше изключително трудно на световното и съм много щастлива от постигнатото четвърто място при първото си участие, защото представих България и школата си, обясни Деляна.

Дана Лазарова (вляво) се занимава с белет от 5 години. Радвам се, че съм в осмицата на света, сподели четвъртокласничката от СОУ "П.Р. Славейков".