Времето в събота

През нощта валежите ще спрат, облачността ще намалее и до сутринта над по-голямата част от страната ще се изясни. Утре до обяд ще бъде предимно слънчево. След пладне отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места главно в Източна и Централна България, както и в планинските райони ще превали и прегърми.

Времето в събота

Вятърът в Западна България ще е слаб, в Източна – умерен от север-северозапад. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 25° и 30°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи Агенция „Фокус”. Атмосферното налягане няма да се промени съществено и ще бъде около средното за месец юни.


Над Черноморието въздушната маса ще е неустойчива. До обяд ще е предимно слънчево, а в следобедните часове ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа умерен северен вятър. Максимални температури: 24°-25°. Температурата на морската вода е около 19°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините до обяд ще е предимно слънчево. Около и след пладне ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания на места придружени от гръмотевици. Повече ще са валежите в масивите от Централна България. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 17°, на 2000 метра - около 10°.

Неделният ден, в по-голямата част от страната, ще започне със слънчево време, но около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има валежи, придружени с гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от североизток, в Източна България ще бъде умерен. Максималните температури ще са между 26° и 31°. В понеделник североизточният вятър ще отслабне. Пак ще има следобедни превалявания, но вече на по-малко места. Във вторник ще има доста слънчеви часове. Ще превали само на отделни места в планинските райони. Температурите ще са без особена промяна.