300 млади огнеборци ще се включат в XV-те републикански състезания

Победителите в републиканското състезание придобиват правото да представят страната ни в международни прояви на младежките противопожарни формирования.

300 млади огнеборци ще се включат в XV-те републикански състезания

Припомняме, че на 7 и 8 юни ще се проведат XV-те републикански състезания на Младежки противопожарни отряди /МПО/ “Млад огнеборец”. Съорганизатори на младежкото съревнование са Главна дирекция “Пожарна безопасност и спасяване”, Министерството на образованието и науката и Министерството на младежта и спорта. Дните на младите огнеборци се провеждат с активната подкрепа на Българската федерация по пожароприложен спорт.

Тази година в надпреварата ще участват близо 300 деца, разпределени в 28 младежки противопожарни отряда. По традиция състезанието ще протече в две дисциплини – “Бойно разгръщане на състезателна пътека” и “400 м щафетно бягане с препятствия”. В правилата за надпреварата е залегнал международният правилник на CTIF (Международната асоциация на пожарните и спасителните служби), по който на всеки две години се провеждат международни младежки състезания по пожароприложен спорт.


Откриването на състезанията ще се състои на централната алея в к.к. „Албена” на 7 юни от 9.30 часа. Половин час по-късно младежката надпревара ще започне с дисциплината на Стадион-1 с дисциплината “Бойно разгръщане на състезателна пътека”. През втория състезателен ден от 10.00 часа младежите ще мерят сили в дисциплината “400 м щафетно бягане с препятствия”.