Световните шампиони от балет „Алексия“ на гости на кмета на Добрич

Кметът на Добрич Детелина Николова покани на среща – разговор световните шампиони от Зонална танцова организация „Алексия“.

Световните шампиони от балет „Алексия“ на гости на кмета на Добрич

Срещата ще се проведе на 9 юни от 15. 00 часа в малката заседателна зала на общината. Медалистите от „Алексия“ и техният ръководител Севдалина Мавродиева са поканени да споделят своите впечатления за завоюваните медали и призови места от  Световното първенство по спортни танцови дисциплини, което се проведе в хърватския град Пореч.


За трети път Нанси Георгиева стана световен шампион. В  категорията „Акроденс", тя спечели първото място с танца "Diva Dance". В същата категория Лияна Ивелинова се класира на трето място с танца „Кобра". В категория „Open" Деляна Ивелинова е четвърта с танца „Леденото кралство" , а Дана Лазарова – на осмо място с танца „Жасмин". Мария Узунова, която е на 22 години се класира четвърта с танца „Маски" в категория „Open" за сеньори-професионалисти.

Школа по танци "Алексия" е създадена от Младежки дом - Добрич през 1994 г. През 1995 г. става частна школа и е оглавена от Севдалина Мавродиева. През 2006 г. става член на Българска Танцова Организация и е пререгистрирана като Зонална Танцова Организация "Алексия"- Изкуство, Култура, Спорт. Ежегодно в ЗТО"Алексия" се обучават над 300 деца в различни направления по съвременното танцово изкуство. Школата взема активно участие в културния и спортен календар на Добрич, страната и чужбина.

Хореографът на ЗТО"Алексия" - Севдалина Мавродиева и нейните възпитаници притежават колекция от над 260 дипломи и над 150 купи и медали от фестивали, конкурси и шампионати в България и чужбина. В редиците на ЗТО"Алексия" са първите и за сега единствени българи- финалисти на Световния шампионат по Шоуденс - гр. Риза, Германия.