Времето във вторник

НИМХ: Утре ще бъде облачно, максималните температури ще са между 20° и 25°

Времето във вторник

Утре преди обяд ще има и слънчеви часове, но от югозапад, още към края на нощта, ще започне ново увеличение на облачността, отначало предимно висока и средна. По-късно през деня тя ще се вплътни и на места, главно в югозападната половина от страната, ще превали дъжд. Вятърът ще се ориентира от изток. Дневните температури ще са малко по-високи - между 20° и 25°. На повече места ще са преваляванията в Южна България през нощта срещу сряда. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщава Агенция "Фокус".



Над Черноморието преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд и там облачността ще се увеличи, но ще се задържи без валеж. След пладне ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури по крайбрежието ще са до 20°-21°. Температурата на морската вода е от 15° в най-северните райони до 20° - в крайните южни. Вълнението на морето ще бъде 1 бал.

В сряда над по-голямата част от страната ще преобладава облачно време, с превалявания, на места с гръмотевици. През следващите дни ще има и слънчеви часове, но остават и условията за краткотрайни валежи и гръмотевици, главно след обяд. Температурите ще бъдат по-ниски от обичайните, но постепенно ще се повишават и към петък ще са между 22° и 27°. Вятърът отначало ще е от изток-североизток, а в петък - от северозапад-север.