Путин сравни намесата в Либия с кръстоносен поход

Министър-председателят на Русия Владимир Путин разкритикува резолюцията на Съвета за сигурност на ООН по отношение на Либия, която допуска според него чуждестранна намеса в суверенна държава. Премиерът смята, че резолюцията е в ущърб и напомня за „средновековен призив за кръстоносен поход", съобщава Правда.РУ.

Путин сравни намесата в Либия с кръстоносен поход

„Фактически тя позволява намеса в суверенна държава", казва Путин пред работници на Воткинския завод . „И въобще на мен всичко това ми напомня за средновековен призив за кръстоносен поход, който призовава някой да отиде на определено място и да го освободи", добавя той. Той напомня, че Русия не поддържа тази резолюция.


 

„Правителството на Русия не се занимава с външнополитическа дейности. Ние разглеждаме социално-икономически въпроси. Лично мнение имаме... Нито един от параметрите на либийския режим не са характерни за демократична страна. Това е очевидно, но това не означава, че ни е позволено да се намесваме във вътрешнополитическите, даже въоръжени конфликти, с извинението, че защитаваме една от страните", отбелязва премиерът.