Добрич - първата спирка на Съзнателното Кино

Иновативният културно-образователен проект, наречен “Съзнателно Кино”, тръгва на път. Първият град, в който ще гостува мобилната Кино Кабина е Добрич - от утре (30 май) до неделя (1 юни). Киното ще бъде разположена на центъра, до пресечката с ул. Славянска.

Добрич - първата спирка на Съзнателното Кино

Първият интерактивен филм на Съзнателното Кино е “Помисли!”. Сюжетът се гради на базата на редица събития, които провокират героя. В зависимост от реакцията му във всяка ситуация, сюжетната линия променя посоката си и дава различни възможности на зрителя да “изживее” един или друг сценарий. Провокациите представляват конфликтни ситуации от типа на тези, с които човек се сблъсква всеки ден. Зрителите ще се включат активно в сюжетната линия с решаващо натискане на бутон за избор на изход от дадена ситуация.




Тази форма на създаване и гледане на филм е уникална по рода си. Участието на зрителя в този художествен и социален експеримент се осъществява чрез специално създадена за целта мобилна Кино Кабина.

Прожекциите ще бъдат напълно безплатни и в Кино Кабината ще може да влезе всеки, който поиска.

Филмът е с продължителност до 15 мин. и по време на прожекциите ще бъде спиран няколко пъти, за да постави зрителя пред изборите на главния герой.


В главната роля влиза Марин Маринов. Ще видим още Деси Тенекеджиева, Борис Касиков, Михаил Мутафов и Даниела Викторова.

След Добрич, Съзнателното Кино се отправя към Бургас и Русе.